Autor: Suzana Stojićević

Novi Sad
19.02.2017.
10:51 > 13:25
Nerad javnih službi, zatvoreni šalteri za vreme radnog vremena i čekanje na izradu potrebnih dokumenata koje traje mesecima, nešto su čemu građani neretko i nerado svedoče.
  • darko

    20.02.2017 09:22
    Problem je sto nema sistema. Svako bi trebao da radi svoj posao. Ovako nemas kome da se zalis i ako imas opet se resi pojedinacni slucaj. Sutra ce neko imati isti problem, pa ce morati da radi isto sto ste vi radili i tako u krug.
  • NS

    19.02.2017 15:14
    primer
    Nema leka u Apotekama,u mom slućaju i mnogih drugih "Sinkuma 4"jedinog domaćeg proizvođaća!?
    Ne registrovana zamena je iz INOSTRANSTVA!!! ZNAĆI ŠVERC !?
    DRŽAVA ZNA ZA NESTAŠICU i RAZLOG ISTOG !?
    I sada bi mi TREBALI DA IZAĐEMO na ULICU !!!!
  • Kermit

    19.02.2017 14:59
    Zakazujemo
    Zakazujemo samo 5-tog u mesecu, za idući mesec.
    Do donošenja novog Zakona o zdravstvu, kada ćemo preći na kvartalno zakazivanje, a zatim na šestomesečno.
    Jednako i mi treba da izlazimo na izbore.
    Neka nam zakažu - za neke iduće izbore, posle ovih. I to 32-og u mesecu.
  • Vlada

    19.02.2017 13:26
    ---
    U korumpiranoj državi, sistem ne funkcioniše regularno. Ovo što nam se ovde saopštava je realnost i nužnost na koju smo prinuđeni ako želimo nešto da promenimo. Ako ne želimo, filosofirajmo i dalje kako bi trebalo sve da funkcioniše. Eto!
  • karamarko

    19.02.2017 13:19
    sistem i upravljanje
    osnov problema je u SISTEMU dr\avne uprave i upravljanju njome, jer odgovorni ne znaju da upravljaju niti da organizuju aministraciju jer u prvi plan stavljaju politiku, poslusnost minimum strucnog znanja i licni interes. Otvaraju se svakakve kancelarije, agencije itd. a niko zapravo ne zna cemu sluze izuyev da se zbrinu politicki kadrovi na mesta gde bas i ne mozes definisati odgovornost i tako od lokala do drzavnih institucija.
    Cinovnici rade i tu nije problem vec je problem sto odgovorni sa visokim primanjima nisu bas sigurni kako bi doslo do efikasnijeg organizovanja i upravljanja.
  • Vojvodina Republika

    19.02.2017 12:53
    "Mesne zajednice inače nemaju mogućnost da utiču ni na jedno javno preduzeće, ni na jednu odluku grada - kaže Mirković i kao rešenje vidi da se mesne zajednice pretvore u opštine, da dobiju veća ovlašćenja ili da se potpuno ukinu." - zato je "federalizacija" zemlje jedino rešenje.
    Ali ne "federalizacija" kako je većina građana shvata, u nekom lošem ili negativnom smislu, već kao ideju da se pravo odluka spusti i na najniži nivo društva i građanstva.
    Za više o naučnom pojmu "federalizacije" poslušajte gospodina Prof. dr Aleksandra Molnara na http://vojvodjanskiklub.rs/video-govornica-vk-federalizacija-srbije-kao-ideja-i-pravno-resenje/
  • Novosadski

    19.02.2017 12:07
    Opet ista prica skidanja odgovornosti i prebacivanja iste na gradjane. Zamena teza koja nam se godinama nabacuje sada postaje svakodnevnica i opsteprihvacena praksa. Ne treba gradjani da preduzimaju vise akcija. Dovoljno je da bilo koji gradjanin posalje primedbu, prijavu, zalbu, komentar...nadleznoj ustanovi ili centralnoj gradskoj kancelariji. Posle toga ta kancelarija preduzima vise aktivnosti, prosledjuje to na prave adrese, upucuje inspekcije, resava problem....za to svi odvajamo novac iz budzeta i njima obezbedjujemo plate. Npr. Nikako nije normalno da grupa ljudi trosi vreme godinama organizujuci proteste. Normalno bi bilo da su se na njihov dopis kako su lose biciklisticke staze, nadlezni slomili da sto pre sami rese probleme. Ne zelim da kao gradjanin koji sve placam redovno, prihvatim predlog neodgovornih prema svom poslu, kako smo mi krivi jer nismo vise aktivni.
  • Nervirach

    19.02.2017 11:32
    Mogli bi biciklisti onda da se bune i zbog drugih stvari. Njih poslusaju. Valjda imaju jos neki problem sem staza. Slucajno?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna